ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η Amgen, ως πρωτοπόρος στηv βιοτεχνολογική έρευνα και την παραγωγή βιολογικών φαρμάκων, συνέβαλε στην ανακάλυψη των διαδικασιών και των εργαλείων που οικοδόμησαν την παγκόσμια βιομηχανία βιοτεχνολογίας, προσφέροντας στους ασθενείς καινοτόμες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Επιθυμείτε να συνδεθείτε με αυτόν το Δικτυακό Τόπο και να αποχωρήσετε από το Amgen.gr?

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠO ΤΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΗΣ AMGEN ΕΛΛΑΣ. Η Amgen δεν ελέγχει και δεν είναι υπεύθυνη για την λειτουργία, το περιεχόμενο, τις πολιτικές απόρρητου που ακολουθούν ή την ασφάλεια αυτών των δικτυακών τόπων.

Κατανοώντας τη Ζωή. Μεταμορφώνοντας την Ιατρική.

Ορισμένα από τα μεγαλύτερα βήματα προόδου στην επιστήμη συντελούνται τώρα μέσα στην Amgen. Δείτε και ακούστε τις ιστορίες για τους επιστήμονες που τα κάνουν πραγματικότητα.Από το 1980, οι επιστήμονες της Amgen έχουν αφοσιωθεί στην παροχή καινοτόμων θεραπειών για τους ασθενείς με σοβαρά νοσήματα. Η εξέλιξή μας από πρωτοπόρο της βιοτεχνολογίας σε ηγέτη της βιομηχανίας αντικατοπτρίζει την έντονη επιθυμία των επιστημόνων της Amgen να κάνουν τη διαφορά, καθώς και τη δέσμευση της εταιρείας να λειτουργεί με γνώμονα την επιστήμη.

Αυτή η δέσμευση έχει προσελκύσει στην Amgen ταλαντούχους ερευνητές παγκόσμιας κλάσης και έχει διαμορφώσει νέους τρόπους διερεύνησης της μοριακής προέλευσης των νοσημάτων. Η Amgen έχει συμβάλει στην τεκμηρίωση των θεραπευτικών δυνατοτήτων που έχουν οι πρωτεΐνες και τα αντισώματα, ενώ οι επιστήμονές μας έχουν συνθέσει εντελώς νέες ουσίες, όπως τα πεπτικά σωμάτια (peptibodies). Αυτές οι καινοτομίες, μαζί με άλλες που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης, προσφέρουν στους ερευνητές πολλαπλούς τρόπους στόχευσης των ανωμαλιών που προκαλούν τα νοσήματα. Έτσι, αυξάνουν τις πιθανότητες προσδιορισμού ασφαλών και αποτελεσματικών προσεγγίσεων προς όφελος των ασθενών, οι οποίοι δεν καλύπτονται επαρκώς από τις υπάρχουσες θεραπείες.

Η καινοτόμος προσέγγιση που ακολουθεί η Amgen σε ό,τι αφορά την ιατρική επιστήμη και η επικέντρωσή της στην ανακάλυψη φαρμάκων για τη θεραπεία σοβαρών νοσημάτων έχουν συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση της εταιρικής κουλτούρας της Amgen και στην υπερηφάνεια του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας. Οι ερευνητές μας ψάχνουν σε όποιο βάθος τους οδηγεί η ίδια η επιστήμη, τόσο στο πλαίσιο του ίδιου του οργανισμού όσο και μέσω συνεργασιών με άλλες εταιρείες και πανεπιστήμια. Αυτή η προσέγγιση έχει οδηγήσει σε σημαντικές νέες θεραπείες για νοσήματα που αντιμετωπίζονται δύσκολα, όπως ο καρκίνος, η νεφρική ανεπάρκεια, οι αιματολογικές διαταραχές, τα αυτοάνοσα νοσήματα και τα νοσήματα των οστών. Οι επιτυχίες αυτές ενισχύονται από ένα χαρτοφυλάκιο υπό ανάπτυξη φαρμάκων, που στοχεύει να προσφέρει σε ασθενείς που έχουν ανάγκη καλύτερες θεραπευτικές επιλογές από τις υπάρχουσες.

Σε αυτή την ενότητα