Η Amgen είναι μία από τις ηγέτιδες εταιρείες βιοτεχνολογίας παγκοσμίως, με παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες, απαριθμώντας περισσότερους από 23.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο.

Με γνώμονα την επικέντρωση της στα θεραπευτικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει η βιολογία στους ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, η Amgen εστιάζεται στην ανακάλυψη, την ανάπτυξη, την παραγωγή και διάθεση καινοτόμων θεραπειών. Η προσέγγιση αυτή, μέσω της χρήσης εργαλείων όπως η προηγμένη ανθρώπινη γενετική, στοχεύει στη διαλεύκανση της πολυπλοκότητας της νόσου και την κατανόηση των βασικών αρχών της ανθρώπινης βιολογίας. Η Amgen, επικεντρώνεται σε θεραπευτικές περιοχές όπου εντοπίζεται ακάλυπτη ιατρική ανάγκη, αξιοποιώντας την πολύχρονη εξειδίκευση και τη βαθιά γνώση της παραγωγής βιολογικών παραγόντων προς όφελος της βελτίωσης της ζωής των ασθενών.

Πρωτοπόρος στο χώρο της βιοτεχνολογίας και της έρευνας από το 1980, η Amgen αποτελεί σήμερα μια από τις ηγέτιδες ανεξάρτητες εταιρείες βιοτεχνολογίας παγκοσμίως, με θεραπείες που έχουν βοηθήσει εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο, αναπτύσσοντας παράλληλα ένα από τα πιο πρωτοποριακά χαρτοφυλάκια νέων μορίων στη βιοφαρμακευτική βιομηχανία με δυναμική να οδηγήσουν σε νέες, επαναστατικές θεραπευτικές προσεγγίσεις στην μελλοντική αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών.


  • Εισαγωγή

  • Δείτε το κείμενο του video

Η διαφορά της Amgen – Οι άνθρωποί μας, οι αξίες μας

Η Amgen αξιοποιεί στο έπακρο τη βιολογία και την τεχνολογία για να καταπολεμήσει τις πιο δύσκολες ασθένειες του κόσμου – όπως ο καρκίνος και οι καρδιαγγειακές παθήσεις και η οστεοπόρωση – και συμβάλλει στη βελτίωση και την επιμήκυνση της ζωής εκατομμυρίων ασθενών παγκοσμίως. Έχοντας ρίζες στην επανάσταση της βιοτεχνολογίας, η Amgen είναι μια από τις κορυφαίες ανεξάρτητες εταιρείες βιοτεχνολογίας στον κόσμο.

Μάθετε γιατί η Amgen προχωρά με διαφορετικό βηματισμό, επιταχύνοντας τον ρυθμό των αλλαγών στην αιχμή της ιατρικής ανακάλυψης, εφευρίσκοντας ισχυρές νέες θεραπείες και παρέχοντάς τις αξιόπιστα στους ασθενείς.

Ο ρυθμός της ζωής εκτυλίσσεται με διαρκώς μεταβαλλόμενη ταχύτητα.

Κάποιες στιγμές φαίνονται θολές, άλλες περνούν σε αργή κίνηση.

Είχα δύο στενώσεις, οι οποίες ήταν περίπου 90-95 %.

Μπορεί να έχετε καρκίνο...

Και διαγνώστηκα με πολλαπλό μυέλωμα.

Όποιος κι αν είναι όμως ο ρυθμός της ζωής, τίποτα δεν είναι πιο πολύτιμο από τον χρόνο που διαθέτουμε και την ευκαιρία που έχουμε να ζήσουμε την κάθε στιγμή στο έπακρο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Amgen λειτουργεί με διαφορετικό ρυθμό.

Να προχωρήσουμε γρήγορα προς το μέλλον καταπολεμώντας τις πιο δύσκολες ασθένειες στον κόσμο.

Με ρίζες στην επανάσταση της βιοτεχνολογίας, σήμερα, η Amgen είναι μια από τις κορυφαίες ανεξάρτητες εταιρείες βιοτεχνολογίας στον κόσμο.

Σε κάθε δεκαετία, παραμένουμε στην αιχμή της ιατρικής ανακάλυψης, την εφεύρεση ισχυρών θεραπειών και την αξιόπιστη χορήγησή τους στους ασθενείς.

Πολεμάμε τις πιο δύσκολες ασθένειες όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις και η οστεοπόρωση για να βοηθήσουμε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η χημειοθεραπεία και αυτός ο συνδυασμός φαρμάκων είναι η θεραπεία που εκτιμώ ότι με επανάφερε σε ύφεση τόσο γρήγορα.

Ζούμε σε μια νέα εποχή της ανθρώπινης υγείας και η Amgen συνεχίζει να επιταχύνει το ρυθμό της αλλαγής, λειτουργώντας βιώσιμα και αξιοποιώντας τις βαθιές γνώσεις της επιστήμης για να ξεπεράσει αυτό που είναι γνωστό σήμερα.

Αξιοποιούμε μια τεράστια βιβλιοθήκη ανθρώπινων και γενετικών δεδομένων για να αποκτήσουμε νέα γνώση για τη θεραπεία ασθενειών.

Πιστεύω ότι ο Τόνι θα ήταν ακόμα εδώ μαζί μας αν είχε λάβει την κατάλληλη φροντίδα.

Δεν θα ήθελα κανένας άλλος να γίνει μάρτυρας αυτών που περάσαμε.

Δημιουργούμε νέες θεραπείες που είναι ακριβέστερες και πιο εξατομικευμένες από ποτέ,

προωθώντας φάρμακα που μπορούν να δράσουν με νέους τρόπους, όπως η ταυτόχρονη στόχευση πολλαπλών οδών στο σώμα.

Η μηχανική μάθηση και η τεχνητή νοημοσύνη μας βοηθούν να κάνουμε τα φάρμακα πιο

γρήγορα και αποτελεσματικά, βοηθώντας να προβλέψουμε αν οι θεραπείες θα είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές.

Καταργούμε επίσης τα εμπόδια που περιορίζουν την ισότιμη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη για να κάνουμε τα φάρμακά μας διαθέσιμα σε περισσότερους ασθενείς σε όλο τον κόσμο.


Πρωτοποριακά φάρμακα

Με ισχυρή παρουσία σε 100 και πλέον χώρες, τα καινοτόμα φάρμακα της Amgen έχουν βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους στην καταπολέμηση σοβαρών ασθενειών. Επικεντρωνόμαστε σε έξι θεραπευτικές κατηγορίες: καρδιοαγγειακή νόσο, ογκολογία, οστικές παθήσεις, νευροεπιστήμη, νεφρολογία και φλεγμονώδεις νόσους. Τα φάρμακά μας αντιμετωπίζουν ασθένειες με περιορισμένες ή και χωρίς καθόλου θεραπευτικές επιλογές.

Καινοτομία στην Έρευνα

Για την Amgen ο άνθρωπος αποτελεί το επίκεντρο για την ανάπτυξη του ερευνητικού της προγράμματος. Προτεραιότητα για την Amgen αποτελούν οι ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές μη επαρκώς αντιμετωπιζόμενες ασθένειες με τα περισσότερα από τα νέα μόρια να στοχεύουν σε οδούς που δεν έχουν ποτέ πριν στοχευθεί στον άνθρωπο.

Η προσέγγιση της Amgen θέτει την βιολογία ως κεντρικό άξονα στην Έρευνα, επιτρέποντας στις επιστημονικές της ομάδες να διερευνούν αρχικά τα πολύπλοκα μοριακά μονοπάτια της νόσου πριν αποφασίσουν τον τύπο του φαρμάκου ή την προσέγγιση που είναι πιο πιθανό να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Με τις προόδους στην ανθρώπινη γενετική, η Amgen συνεχίζει να φωτίζει τις μοριακές καταγωγές της νόσου. Η θυγατρική της Amgen deCODE Genetis αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της ανθρώπινης γενετικής, δίνοντας ένα ισχυρό παράγοντα διαφοροποίησης στην διαδικασία προσδιορισμού και επικύρωσης των υπό στόχευση μορίων.

Παγκόσμια αξιοπιστία στην Παραγωγή

Η θεραπεία εκατομμυρίων σοβαρά ασθενών σε όλο τον κόσμο εξαρτάται από την ασφαλή και αξιόπιστη παραγωγή των βιολογικών φαρμάκων, τα οποία χορηγούνται με ένεση ή ενδοφλέβια.

Ως παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη και παραγωγή βιολογικών φαρμάκων, η Amgen έχει ένα εξαιρετικό ιστορικό αξιόπιστης παροχής υψηλής ποιότητας φαρμάκων στους ασθενείς που τα χρειάζονται. Η ικανότητα, η πείρα, η επαγρύπνηση και η δέσμευση είναι κρίσιμης σημασίας στη διασφάλιση της ποιότητας κάθε φορά που παράγεται μια νέα παρτίδα βιολογικού φαρμάκου.

Στην Amgen, ο διεξοδικός έλεγχος της ποιότητας και η αξιόπιστη παροχή φαρμάκων στους ασθενείς είναι εξίσου σημαντικά με την επιστημονική καινοτομία.