Η Amgen επιδιώκει να είναι στην υπηρεσία των ασθενών, μετατρέποντας τη συνέργεια της επιστήμης και της βιοτεχνολογίας σε θεραπείες που έχουν τη δύναμη να βελτιώνουν την υγεία ή ακόμη και να σώζουν ζωές. Σε οτιδήποτε κι αν κάνουμε, στόχος μας είναι η εκπλήρωση της αποστολής μας: Να είμαστε στην υπηρεσία των ασθενών. Και σε κάθε βήμα αυτής της πορείας μας, καθοδηγούμαστε από τις αξίες που μας χαρακτηρίζουν.

 • Εισαγωγή

 • Δείτε το κείμενο του video

Η διαφορά της Amgen – Οι άνθρωποί μας, οι αξίες μας

Η Amgen είναι πρωτοπόρος στη βιοτεχνολογία, με αποστολή να είναι στην υπηρεσία των ασθενών. Σε αυτό το video, οι εργαζόμενοι της Amgen από όλο τον κόσμο μοιράζονται τις σκέψεις τους σχετικά με τις αξίες που κάνουν την εταιρεία να ξεχωρίζει και καθιστούν την εργασία στην Amgen κάτι περισσότερο από μια απλή δουλειά.

Η αποστολή της Amgen είναι να είναι στην υπηρεσία των ασθενών.

Αυτό που με τράβηξε στην Amgen είναι ότι πρόκειται πραγματικά, ειλικρινά και αυθεντικά,

για μια εταιρεία που βάζει τους ασθενείς στο επίκεντρο.

Η φιλοδοξία μας ως εταιρεία είναι να είμαστε η καλύτερη εταιρεία ανθρώπινων θεραπειών στον κόσμο.

Δεν προσπαθούμε να είμαστε μέτριοι ή απλώς καλοί.

Θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι.

Το να είσαι επιστημονικά τεκμηριωμένος σημαίνει να είσαι καθοδηγούμενος από τα δεδομένα.

Η επιστήμη είναι αυτό που κάνω εδώ.

Η επιστήμη είναι αυτό που οδηγεί στην ανακάλυψη.

Το να είμαστε επιστημονικά τεκμηριωμένοι σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε αναλυτική προσέγγιση για την υποβολή δύσκολων ερωτήσεων και την επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων.

Ανταγωνιζόμαστε καθημερινά για να παρέχουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Παρακινούμε ο ένας τον άλλον.

Προκαλούμε ο ένας τον άλλον ώστε να μπορούμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Να είμαστε έτοιμοι να ανταγωνιστούμε, αλλά την ίδια στιγμή, πρέπει να το κάνουμε με πολύ σεβασμό.

Η Amgen προσφέρει αξία στους ασθενείς με ασφαλή και αποτελεσματικά μόρια.

Δεν κοιτάζετε απλώς πώς μπορείτε να βγάλετε χρήματα, αλλά πραγματικά κοιτάζετε τι είναι η επιστήμη πίσω από αυτό και πώς μπορείτε να πετύχετε κάτι για τους ασθενείς.

Η Amgen βρίσκει τρόπο να ανταμείβει τους ανθρώπους.

Δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά μπορεί επίσης να γίνει με την παροχή ανατροφοδότησης, με την πραγματική αναγνώριση των ανθρώπων.

Η συμμόρφωση και η ηθική συμπεριφορά δεν είναι απλά μια επιλογή.

Πρόκειται για θεμελιώδη και βασικά πράγματα.

Βλέπουμε ότι δεν είναι οι σκοποί που δικαιολογούν τα μέσα, το πώς θα φτάσουμε εκεί είναι εξίσου σημαντικό.

Η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός αποτελούν θεμελιώδεις αξίες της Amgen και είναι επίσης απαραίτητα για ό,τι κάνουμε στην Amgen.

Η εταιρεία εμπιστεύεται ότι θα κάνουμε καλή δουλειά.

Η εταιρεία εμπιστεύεται τη δέσμευσή μας.

Βλέπω ότι η ποιότητα είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα.

Η Amgen δεσμεύεται βαθιά για την ποιότητα, είτε πρόκειται για το σχεδιασμό προγραμμάτων και πρωτοκόλλων είτε για την πραγματική κατασκευή των φαρμάκων

και στη συνέχεια την εκτέλεση της παράδοσης των προϊόντων αυτών. Χωρίς τη συνεργασία όχι μόνο διαφορετικών ομάδων, αλλά θα έλεγα διαφορετικών ομάδων σε διαφορετικές χώρες, δεν θα ήμασταν αυτό που είμαστε σήμερα.

Ομαδική εργασία σημαίνει επίσης εμπιστοσύνη και υποστήριξη ώστε τα μέλη της ομάδας να λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις.

Μου αρέσει η παροιμία που λέει ότι μόνος πηγαίνεις πιο γρήγορα, αλλά μαζί πηγαίνετε πιο μακριά.

Αυτό που νιώθουμε τώρα είναι μια αίσθηση κοινότητας.

Η συνεργασία, η επικοινωνία και η υπευθυνότητα αφορούν τη δέσμευση από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και τη συμμετοχή τους.

Είναι σημαντικό να έχουμε διαφορετικές ομάδες, να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον και

να συνεργαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα.

Για μένα, σημαίνει να μοιράζεσαι τις απόψεις σου, να ακούς ενεργά τις απόψεις όλων των άλλων και να στηρίζετε τη δουλειά σας.

Είναι η επιστήμη πίσω από τα μόρια.

Είναι η ομάδα, οι φίλοι που έχω μέσα στην εταιρεία.

Είναι επίσης εξαιρετικά ικανοποιητικό να γνωρίζεις ότι αυτό που κάνεις συμβάλλει τόσο σημαντικά στη ζωή των άλλων.

Ότι αυτό που κάνεις έχει πραγματικά νόημα.

Την πεποίθηση ότι μπορούμε να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας ο ένας από τον άλλον

για να διασφαλίσουμε ότι θα πετύχουμε το καλύτερο για τα προϊόντα μας και συνεπώς και για τους ασθενείς μας.

Έτσι κάνουμε τη δουλειά μας.

Η αποστολή μας

Να είμαστε στην υπηρεσία των ασθενών


Οι αξίες μας

 • Να έχουμε ως βάση μας την επιστήμη

  Η επιτυχία μας βασίζεται στην ανώτατου επιπέδου επιστημονική καινοτομία, στην ακεραιότητα και στη διαρκή βελτίωση σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, μέσα από την εφαρμογή της επιστημονικής μεθόδου. Βλέπουμε την επιστημονική μέθοδο ως μία διαδικασία με πολλαπλά βήματα, η οποία περιλαμβάνει τον σχεδιασμό του κατάλληλου ερευνητικού εγχειρήματος, τη συλλογή και την ανάλυση δεδομένων και την ορθολογική λήψη αποφάσεων. Δεν είναι κάτι υποκειμενικό ή συναισθηματικό, αλλά μία λογική, ανοιχτή και ορθολογική διαδικασία. Η εφαρμογή της επιστημονικής μεθόδου σε όλα τα τμήματα του οργανισμού μας είναι προαπαιτούμενο και έχει εξαιρετική σημασία για εμάς.

 • Να συναγωνιζόμαστε με πάθος και να κερδίζουμε

  Αγωνιζόμαστε ενάντια στο χρόνο, τις επιδόσεις του παρελθόντος και τις άλλες εταιρείες του κλάδου μας, με στόχο τη γρήγορη επίτευξη αποτελεσμάτων υψηλής ποιότητας. Η επιτυχία προϋποθέτει ρίσκο. Δεν εφησυχάζουμε και δεν επαναπαυόμαστε, παρασυρόμενοι από τα προηγούμενα επιτεύγματά μας. Αν και είμαστε έντονα ανταγωνιστικοί, έχουμε υψηλές ηθικές αρχές και απαιτούμε ακεραιότητα στις συναλλαγές με τις άλλες εταιρείες του κλάδου μας, τους πελάτες μας, τους συνεργάτες μας, αλλά και μεταξύ μας.

 • Να δημιουργούμε αξία για τους ασθενείς, το προσωπικό και τους μετόχους μας

  Προσφέρουμε αξία εστιάζοντας στις ανάγκες των ασθενών. Η Amgen διαμορφώνει ένα περιβάλλον εργασίας που δίνει την ευκαιρία στους εργαζομένους της να αναπτύξουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Επιδιώκουμε να παρέχουμε στους μετόχους μας υψηλές μακροχρόνιες αποδόσεις, διατηρώντας παράλληλα την ισορροπία μεταξύ των αναγκών των ασθενών, του προσωπικού και των μετόχων.

 • Να τηρούμε τους κανόνες ηθικής και δεοντολογίας

  Επιδιώκουμε πάντοτε να εφαρμόζουμε τα υψηλότερα ηθικά και δεοντολογικά πρότυπα σε σχέση με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και την επικοινωνία μας και δεν κάνουμε καμία υποχώρηση στο συγκεκριμένο θέμα.

 • Να επιδεικνύουμε αμοιβαία εμπιστοσύνη και αλληλοσεβασμό

  Κάθε θέση εργασίας στην Amgen είναι σημαντική, όπως και κάθε εργαζόμενός της. Προσελκύουμε διαφορετικούς, ικανούς και αφοσιωμένους ανθρώπους και προσφέρουμε ένα περιβάλλον που προάγει την ενσωμάτωση στο σύνολο, το σεβασμό και την ατομική ευθύνη, ενώ δίνει ιδιαίτερη αξία στην ύπαρξη διαφορετικών απόψεων. Η εμπιστοσύνη ενισχύεται μέσα από την ατομική πρωτοβουλία και τη γρήγορη επίτευξη αποτελεσμάτων υψηλής ποιότητας.

 • Να διασφαλίζουμε την ποιότητα

  Η ποιότητα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος όλων των ενεργειών μας. Αναζητούμε την υψηλότερη δυνατή ποιότητα στις πληροφορίες, τις αποφάσεις και τους ανθρώπους μας. Παράγουμε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Η ποιότητα είναι αλληλένδετη με οτιδήποτε κάνουμε.

 • Να προωθούμε την ομαδική εργασία

  Οι ομάδες μας εργάζονται με ταχείς ρυθμούς, αφενός για να φέρουν τις επιστημονικές ανακαλύψεις από το εργαστήριο και μέσω της κλινικής εφαρμογής στην διάθεση των ασθενών και αφετέρου για να υποστηρίξουν και άλλες πτυχές της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας. Ομάδες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από διαφορετικότητα, εργάζονται από κοινού για να ληφθούν οι καλύτερες δυνατές αποφάσεις για τους ασθενείς, τους εργαζομένους και τους μετόχους μας. Η ομαδική μας δομή δίνει την ευκαιρία στο προσωπικό της Amgen να επηρεάζει την κατεύθυνση της εταιρείας, να αποκτά ευρύτερη εικόνα για άλλες λειτουργίες εντός της Amgen και να αναπτύσσει στο έπακρο τις δυνατότητές του.

 • Να συνεργαζόμαστε, να επικοινωνούμε και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας

  Οι επικεφαλής των τμημάτων της Amgen επιζητούν τη γνώμη των άλλων και επιδιώκουν τη συμμετοχή βασικών φορέων στη λήψη σημαντικών αποφάσεων. Στο στάδιο της συγκέντρωσης πληροφοριών επιζητούν τις διαφορετικές γνώμες, τις συγκρουόμενες απόψεις και τον ανοιχτό διάλογο, τα οποία και λαμβάνουν σοβαρά υπ' όψιν τους. Επικοινωνούν τις αποφάσεις και το σκεπτικό τους με σαφήνεια, ανοιχτά και στο σωστό χρόνο. Όταν ληφθεί μία απόφαση, ο επικεφαλής και τα μέλη της ομάδας θα είναι όλοι υπεύθυνοι για τα αποτελέσματα και την ταχεία υλοποίησή της.