Θεραπευτικοί τομείς

Τα φάρμακα της Amgen στοχεύουν ασθένειες που είναι σοβαρές και συνήθως έχουν περιορισμένες θεραπευτικές επιλογές.

Με παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες, κάθε χρόνο προσεγγίζουμε εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο.

Στην Amgen αξιοποιούμε πλήρως τις δυνατότητες της βιοτεχνολογίας για να συνδημιουργούμε και να παρέχουμε νέα εργαλεία για την κλινική πρακτική. Στην Ελλάδα, εστιάζουμε στους ακόλουθους θεραπευτικούς τομείς:

Ογκολογία & Αιματολογία

Η Amgen διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο καινοτόμων προϊόντων και βιο-ομοειδών για τη θεραπεία ογκολογικών και αιματολογικών ασθενειών, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου, η λευχαιμία και το πολλαπλό μυέλωμα.

Φλεγμονώδη Νοσήματα

Η Amgen αναπτύσσει φάρμακα στον τομέα της ανοσολογίας και εξακολουθεί να διερευνά καινοτόμα μόρια για τη θεραπεία χρόνιων φλεγμονωδών ασθενειών. Μερικές από τις παθήσεις στις οποίες προσφέρουμε λύσεις αντιμετώπισης είναι τα αυτοάνοσα νοσήματα όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η ψωρίαση, που επηρεάζουν εκατομμύρια ασθενείς στον κόσμο. Τα φλεγμονώδη νοσήματα είναι ένας επιπλέον τομέας στον οποίο η Amgen έχει εγκεκριμένα βιο-ομοειδή, συμβάλλοντας στη μείωση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης για τις χρόνιες ασθένειες.

Μεταβολικές παθήσεις των οστών

Στη γενική ιατρική, η Amgen κατέχει ηγετική θέση στην οστική υγεία, με περισσότερα από 20 χρόνια ερευνητικής εμπειρίας για την οστεοπόρωση. Δεσμεύεται στην καταπολέμηση αυτής της ασθένειας για να βοηθήσει τα άτομα με αυξημένο καταγματικό κίνδυνο ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες ενός πρώτου αλλά και επόμενου κατάγματος.

Καρδιομεταβολικά νοσήματα

Στη γενική ιατρική, η Amgen είναι αφοσιωμένη στην αντιμετώπιση σημαντικών επιστημονικών προκλήσεων για την ενίσχυση της φροντίδας και τη βελτίωση της ζωής των ασθενών με καρδιαγγειακή νόσο, που είναι η κύρια αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας παγκοσμίως.