«Μίλια Ζωής»: Ένα πρόγραμμα φροντίδας για τους ασθενείς με πολλαπλό μυέλωμα

A desk at an airport

Η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία σε συνεργασία με την Amgen Hellas στέκεται στο πλευρό των ασθενών με πολλαπλό μυέλωμα, που κατοικούν στη νησιωτική Ελλάδα, και δημιουργεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με τίτλο «Μίλια Ζωής». Μέσα από το πρόγραμμα αυτό οι πάσχοντες έχουν την ευκαιρία δωρεάν αεροπορικής μετάβασης στα εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στόχο τη βέλτιστη διαχείρισης της ασθένειάς τους.

Όπως έχει παρατηρηθεί, η περιορισμένη πρόσβαση των κατοίκων αυτών έχει ως αποτέλεσμα την απλή παρακολούθηση της νόσου. Έχοντας λοιπόν στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της τον ασθενή, η Amgen Hellas σε συνεργασία με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία σχεδίασαν ένα ολοκληρωμένο και ταυτόχρονα καινοτόμο πρόγραμμα διαχείρισης της νόσου για τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας, προσφέροντας συνολικά 250 αεροπορικά εισιτήρια μετ’επιστροφής για τις μετακινήσεις τους. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν όσοι χρειάζονται μετάβαση από τους εξής προορισμούς: Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Λήμνο, Σκιάθο, Σκύρο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Λέρο, Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Λέσβο και Κέρκυρα με προορισμό την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Στο «Μίλια Ζωής» μπορούν να συμμετέχουν ασθενείς ανεξαρτήτως θεραπείας αρκεί ο θεράπων ιατρός να κρίνει ότι χρήζουν εξειδικευμένης παρακολούθησης. Έτσι, μετά από σχετική ενημέρωση εκπροσώπου της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας η διαχείριση του ασθενή για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα γίνεται πλέον από την ίδια την ιατρική εταιρεία.

Εκπρόσωποι της ιατρικής εταιρείας αναφέρουν: «Η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία χαρακτηρίζεται από συνεχές ενδιαφέρον στη βελτίωση της ζωής των αιματολογικών ασθενών και από έντονο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Επεκτείνουμε πλέον τις δράσεις κοινωνικής ευθύνης και στο πολλαπλό μυέλωμα, σε συνεργασία με την AMGEN Hellas, προκειμένου να προσφέρουμε στους ασθενείς από τη νησιωτική Ελλάδα τη δυνατότητα διαχείρισης της νόσου τους από εξειδικευμένα κέντρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μέσα από το πρόγραμμα Μίλια Ζωής»

«Στην Amgen, σε οτιδήποτε κάνουμε, στόχος μας είναι η εκπλήρωση της αποστολής μας, να είμαστε στην υπηρεσία των ασθενών. Και σε κάθε βήμα αυτής της πορείας μας, καθοδηγούμαστε από τις αξίες μας αναπτύσσοντας καινοτόμες ιδέες προς όφελός τους. Η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία υπήρξε αρωγός και συνεργάτης στην αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα πρόσβασης των ασθενών με Πολλαπλό Μυέλωμα, που κατοικούν στα νησιά, σε εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα προσφέροντάς τους τη δυνατότητα βέλτιστης φροντίδας», δήλωσε o Matti Arvela, Executive Director και General Manager της Αmgen Hellas.

Το Πολλαπλό Μυέλωμα αποτελεί μία σπάνια μορφή καρκίνου του αίματος καθώς αφορά στο 1% των περιπτώσεων κακοήθειας και στο 10% των καρκίνων του αίματος. Είναι ανίατης μορφής και χαρακτηρίζεται από ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο υφέσεων και υποτροπών. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι πάσχουν πάνω από 1.500 ασθενείς από ΠΜ με το 95% να κατοικεί στην ηπειρωτική χώρα ενώ, 5% των ασθενών μένει σε ελληνικά νησιά. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι πάνω από το 50% των ασθενών βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην Αθήνα με εξειδικευμένα κέντρα να φροντίζουν για την άρτια παρακολούθηση της νόσου ενώ, 30% στη Βόρεια Ελλάδα με το 50% εξ αυτών να παρακολουθείται μέσω εξειδικευμένων αιματολογικών κλινικών.