A group of people with medical items
A group of people with medical items

Σήμερα, η Amgen είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες βιοτεχνολογίας παγκοσμίως

Η βιοτεχνολογία και η ιατρική επιστήμη προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα, δημιουργώντας απεριόριστες δυνατότητες στην έρευνα και ανάπτυξη λύσεων για τη βελτίωση της υγείας.


Η σύγχρονη βιοτεχνολογία, αν και βρίσκεται στο προσκήνιο τις τελευταίες δεκαετίες, εξακολουθεί να είναι ένας σχετικά νέος τομέας. Ξεκίνησε με την επανάσταση της βιοτεχνολογίας στη δεκαετία του 1980, ξεκλειδώνοντας μεγάλες δυνατότητες για τις εξελίξεις στην ιατρική πρόοδο.

Η Amgen ήταν μεταξύ των πρώτων εταιρειών που συνειδητοποίησε τις δυνατότητες των βιολογικών φαρμάκων για τους ασθενείς και έχει εφεύρει πολλές από τις διαδικασίες που χρησιμοποιούνται στη μελέτη και έρευνα βιοτεχνολογικών σκευασμάτων. Τα βιολογικά φάρμακα αποτελούν πλέον σημαντικές θεραπευτικές επιλογές για ασθενείς με καρκίνο, αιματολογικές κακοήθειες, αυτοάνοσα νοσήματα όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η ψωρίαση, καρδιαγγειακές παθήσεις, νευρολογικές διαταραχές όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες σοβαρές ασθένειες. Η χαρτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος –μία από τις πιο σημαντικές προόδους στη βιοτεχνολογία– οδήγησε σε κλιμάκωση της έρευνας, αποφέροντας αξιοσημείωτα αποτελέσματα σε επαναστατικές θεραπείες, όπως τα βλαστοκύτταρα και οι γονιδιακές θεραπείες.

Σήμερα, η Amgen είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες βιοτεχνολογίας παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον David M. Reese, Executive Vice President, Research & Development, το τμήμα R & D (Έρευνα & Ανάπτυξη) στοχεύει να ανακαλύψει, να αναπτύξει και να διαθέσει θεραπείες που αλλάζουν τη ζωή σε ασθενείς σε όλο τον κόσμο, με στόχο την εκπλήρωση της αποστολής της Amgen: να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ασθενών. Για να ολοκληρωθεί αυτή η αποστολή, πρέπει να εκμεταλλευτούμε πλήρως τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την ταχεία επιστημονική πρόοδο και τις νέες τεχνολογίες.

Η βιοτεχνολογία και η επιστήμη των μαζικών δεδομένων (Data Science) προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα, δημιουργώντας απεριόριστες, δυνατότητες. Ταυτόχρονα, ο ανταγωνισμός εντός του κλάδου εντείνεται, ενώ εμφανίζονται περισσότερα και απροσπέλαστα εμπόδια στην πρόσβαση σε νέες θεραπείες.

Για να συμβαδίσει με αυτές τις ταχέως μεταβαλλόμενες προκλήσεις, η Amgen έχει υιοθετήσει μία δυναμική στρατηγική R&D, σχεδιασμένη ώστε να:

  • Επικεντρώνεται στις ανάγκες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με σοβαρές ασθένειες.
  • Εξετάζει πρώτα τη βιολογία για να κατανοήσει την ασθένεια και να σχεδιάσει νέες πιθανές θεραπείες.
  • Συνδυάζει την κορυφαία εσωτερική καινοτομία με την εξωτερική καινοτομία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με τη συνεργασία τεχνολογίας και βιοτεχνολογίας, βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή στην ανακάλυψη και ανάπτυξη φαρμάκων. Η επιστημονική επιτυχία της Amgen βασίζεται σε μοναδικές δυνατότητες που περιλαμβάνουν:

  • Ανθρώπινα δεδομένα: Προώθηση της ιατρικής ακριβείας και καλύτερη κατανόηση της ανθρώπινης ποικιλομορφίας και ασθένειας χρησιμοποιώντας γονιδιωματικές και ωμικές επιστήμες, καθώς και άλλα δεδομένα.
  • Πολυειδικές θεραπείες και άλλες μέθοδοι:Αντιμετωπίζοντας τις, μέχρι πρότινος, μη αντιμετωπίσιμες προκλήσεις, με την εμπλοκή ενός ή περισσότερων στόχων ταυτόχρονα.
  • Τεχνητή νοημοσύνη (AI) και επιστήμη δεδομένων: Σχεδιασμός καλύτερων βιολογικών προϊόντων πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.
  • Καινοτομία κλινικών μελετών: Επιτάχυνση και βελτίωση των μελετών χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες.

Αξιοποιώντας την εξειδίκευση και εμπειρία της Amgen στην επιστήμη και τη βιοτεχνολογία, και με τη συνδρομή των πιο πρόσφατων τεχνολογικών εξελίξεων, έχουμε έναν ξεκάθαρο σκοπό: Για κάθε ασθενή – μία λύση.